Ο JAY-Z επιμελείται άλμπουμ με ακυκλοφόρητη μουσική του Prince

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Tidal, ο JAY-Z επιμελείται ένα νέο άλμπουμ με ακυκλοφόρητη μουσική του Prince, σε συνεργασία με τους διαχειριστές της περιουσίας του αείμνηστου καλλιτέχνη.

 

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει το 2019 και για ένα περιορισμένο διάστημα δύο εβδομάδων, θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμος στο Tidal πριν κυκλοφορήσει ευρέως.

 

Η σύμπραξη αυτή δίνει παράλληλα τέλος στη νομική διαμάχη που είχε προηγηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες είχαν καταθέσει αγωγές ο ένας εναντίον του άλλο προκειμένου να διασφαλίσουν το δικαίωμα για να διαθέσουν προς stream το αδημοσίευτο έργο του Prince και ολόκληρο τον κατάλογό του.

 

Οι διαχειριστές της περιουσίας του Prince είχαν ισχυριστεί ότι επέτρεψαν στο Tidal να διαθέτει αποκλειστικά στην πλατφόρμα του το άλμπουμ «HITnRUN Phase One» (2015) μόνο για 90 ημέρες.

 

Όσον αφορά την επικείμενη συνεργασία, ο JAY-Z έγραψε:

 

«Ο μόνος στόχος μας είναι να μοιραστούμε τη μουσική του Prince με τους θαυμαστές του όπως ήθελε. Μετά από προσεκτική και έντιμη συνομιλία μαζί του, επέλεξε το Tidal ως συνεργάτη του για το “HITnRUN Phase One” και “HITnRUN Phase Two”. Θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε και να τιμούμε τη διαχρονική κληρονομιά και τις επιθυμίες του Prince με αυτή τη νέα συλλογή.»

 

Prince - Hit Channel

 

Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι η συμφωνία «δεν περιλαμβάνει κανέναν από τους μουσικούς καταλόγους του Prince που υπόκεινται σε προηγούμενες συμφωνίες με τη Warner Brothers Records.»

 

Στα τέλη Απριλίου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το θάνατο του Prince, κυκλοφόρησε η αρχική ηχογράφηση του «Nothing Compares 2 U» με τη φωνή του Αμερικανού καλλιτέχνη αντί της Sinéad O’Connor και ανακοινώθηκε ακόμη ένα νέο άλμπουμ με ακυκλοφόρητο υλικό.

 

 

Πηγή: hit-channel.com

Αφήστε το σχολιό σας!