Αλλαγές στο news feed του Facebook: Έμφαση στις αναρτήσεις συγγενών και φίλων

To Facebook θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το news feed του, καθιστώντας λιγότερο εμφανείς τις αναρτήσεις από επιχειρήσεις, brands και ΜΜΕ.

Αντ’αυτού, όπως έγραψε στη σελίδα του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου, θα δοθεί έμφαση σε περιεχόμενο το οποίο προκαλεί συζητήσεις ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους που χρησιμοποιούν το site.

Η εταιρεία αναγνωρίζει πως αυτό θα έχει αποτέλεσμα την πτώση της δημοφιλίας και απήχησης των δημοσιεύσεων από εταιρείες και άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στο Facebook.

Οι αλλαγές αυτές θα τεθούν σε ισχύ μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αξίζει να σημειωθεί πως θεωρείται ότι ίσως μειώσουν και τη διασπορά των fake news και της παραπληροφόρησης – θέμα για το οποίο το Facebook δέχεται όλο και πιο έντονη κριτική.

Πρακτικά, αυτό π.χ. σημαίνει ότι σύντομα οι χρήστες θα είναι πιθανότερο να δουν στο news feed κάτι προσωπικό που ανάρτησε ένας φίλος, παρά ένα «viral» βίντεο.

Με το ξεκίνημα του 2018, ο Ζούκερμπεργκ είχε υποσχεθεί ότι φέτος θα «διορθώσει» το Facebook και αυτό είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. «Η εστίασή μας δεν θα είναι πια το Facebook να σας βοηθήσει να βρείτε σχετικό με σας περιεχόμενο, αλλά να σας βοηθήσει να έχετε κοινωνικές αλληλεπιδράσεις που έχουν νόημα», έγραψε στη νέα ανάρτησή του. Έκανε επίσης γνωστό ότι θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές μέσα στους επόμενους μήνες.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Αφήστε το σχολιό σας!